Založ si blog

O čo nám ide? Len o senzáciu alebo skutočnú pravdu?

Musím povedať, že ma potešilo, ako sa rozprúdila debata pod mojim článkom – Spravodajské služby USA varovali pred blížiacimi sa udalosťami na Slovensku.

Viete, nie je to jednoduché, keď sa človek dozvie také informácie, aké sú v článku uvedené. Rozmýšľate, čo s tým, ako môžete dať svetu vedieť, čo sa tu deje, tak aby ľudia pochopili, že je to skutočná hrozba.  Každý, kto tu píše nejaké články, musí počítať s tým, že bude nejaká odozva, kritika alebo len tichý súhlas. Keď som videla video Egona Cholakiana, vlasy mi stáli dupkom.

Začala som si overovať niektoré informácie, hlavne tie o antikultových organizáciách a začalo mi to do seba pekne zapadať – od minulého roku sa objavujúce články v slovenských a českých médiách (napr. seznam. cz, Denník N, SME  a pod.). Natrafila som na rôzne podcasty, v ktorých moderátori spájali piate cez deviate, len aby uviedli dobrovoľnícke hnutie ALLATRA a rovnako aj projekt Tvorivá spoločnosť v zlom svetle. Ani podivní youtuberi nezaostávali v tomto trende, hoci sami majú riadne za ušami. A tieto antikultové organizácie na svoju podvratnú prácu používajú práve takých ľudí – psychicky labilných, bez štipky svedomia alebo úplatných. Peniaze majú v tomto svete obrovskú moc, bez nich to tu proste zatiaľ nejde. A ako vidíme, keď máš prachy, dostaneš sa všade.

A o čo tu vlastne ide? Rozdeľovať spoločnosť na všetkých úrovniach, vo všetkých spoločenských témach. Keď sme rozdrobení, nemáme silu oponovať. Keď veríme tomu, že nie sme manipulovaní, prijímame podsúvané názory, ktoré sa dookola opakujú, aby sa nám dobre vryli pod kožu a už sú potom ako „naše“. Chápem, že naše ego nedovolí, aby sme si čo len trochu pripustili, že pravda môže byť úplne iná alebo ako sa hovorí niekde uprostred. A to by sme si teda mali uvedomiť, pretože nikdy nevidíme celý obraz situácie, ak počúvame iba jednu stranu. Veľmi dobre sa im to darí v politickom spektre. Na niekoho, koho sa chcú zbaviť niečo povedia, aby sa verejnosť dozvedela napr., že je „zlodej“. Väčšinou bez dôkazov alebo ak, tak falošných. A už sa v tom ten obvinený človek vezie a ak zrovna nie je pevný „ v kramflekoch“, tak letí dole kopcom a má po kariere, ani nevie ako. S ním samozrejme jeho blízki a všetci, čo s ním majú niečo spoločné.  Následky to má často veľmi kruté, niekedy až stratu života. A ešte niekto neznalý situácie a zároveň masírovaný informáciami len z jednej strany dokonca povie: dobre mu tak?!

Chápete, kam to všetko smeruje? Podľa môjho názoru k úplnej destabilizácii krajiny ako takej. Takže, overujme si vypočuté alebo prečítané informácie, nech ich povie alebo napíše ktokoľvek, hľadajme viaceré zdroje, viaceré platformy a spoločne sa dopátrame k pravde. Myslím, že len skutočne naivný jedinec verí v objektívnosť médií.

Stali sa nástrojom na elimináciu nežiadúcich organizácii a osôb

13.05.2024

Kto sú antikultisti a čo robia na Slovensku? Vo svete existujú radikálne extrémistické náboženské skupiny! Sú to skupiny, ktoré bojujú proti sektám. Údajne desivým, nebezpečným sektám. Malou časťou týchto bojovníkov proti sektám pôsobiacich v Európe, vrátane Ruska, Ukrajiny a teraz aj Slovenska sú FECRIS, MIVILUDES či RACIRS. Títo náboženskí extrémisti na základe [...]

Pre koho pracujú skorumpovaní novinári a kto si u nich objednal Roberta Fica?

10.05.2024

V dňoch, v ktorých žijeme, v dňoch demokracie a slobody slova, slobody svedomia a slobody náboženského vyznania nie je nikto z nás chránený voči tomu, že niekto môže vziať a porušiť naše ústavné práva, že nás niekto môže jednoducho ohovárať a tiež negatívne ovplyvniť našu povesť. Niekto môže vytvoriť negatívny obraz a vnútiť ho širokým masám a tiež vás [...]

Spravodajské služby USA varovali pred blížiacimi sa udalosťami na Slovensku

06.05.2024

Na internete sa objavila výzva amerického spravodajského špecialistu, v ktorej hovoril o tajných štruktúrach, ktoré prostredníctvom informačného priestoru pripravujú Spojené štáty na občiansku vojnu. Uviedol fakty o ich skrytých aktivitách a metódach manipulácie verejnej mienky. Odborník varoval, že podobné podvratné aktivity sa uskutočňujú aj v európskych [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.

Alice Makulisova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 11435x
Priemerná čítanosť článkov: 2859x

Autor blogu

Kategórie

Archív